1 الی 4 آبان ماه 1403

هتل عباسی اصفهان

روز
ساعت
دقیقه

جلسه سخنرانی دکتر محمدرضا قاسمی

مدیرعامل ستاد راهبری فناوری‌های هوشمند حوزه‌های علمیه

سخنرانی با موضوع معرفی محصولات و چالش ها

ستاد راهبری فناوری‌های هوشمند حوزه‌های علمیه

پس از برگزاری نخستین همایش ملی هوش مصنوعی و علوم اسلامی در آبانماه 1399 که با مشارکت حدود 70  مؤسسه علمی و نهاد اجرایی برگزار شد،

با تدبیر آیت‌الله اعرافی مدیر محترم حوزه‌های علمیه، “ستاد راهبری ‌فناوری‌های هوشمند حوزه‌های علمیه” شکل گرفت تا ضمن تجمیع ظرفیت‌های حوزوی در زمینه‌ی کاربست هوش مصنوعی در تولید دانش اسلامی، به بررسی فناوری‌های هوشمند از منظر علوم اسلامی بپردازد.

این ستاد علاوه بر ۵ نهاد کلان حوزوی، دربردارنده‌ی ۱۲ نهاد موثر حاکمیتی است. همچنین از ظرفیت متخصصین فناوری‌های هوشمند در حوزه‌های “هوش مصنوعی” “اینترنت اشیا” “بلاکچین” “واقعیت مجازی” و “واقعیت افزوده” بهره می‌برد.

یکی از وظایف مهم ستاد راهبری ‌فناوری‌های هوشمند حوزه‌های علمیه علاوه بر تنظیم امور بالادستی مورد نیاز در حوزه‌های علمیه و نظام اسلامی، شبکه‌سازی نخبگانی و تجمیع ظرفیت‌های علمی و فنی در این حیطه است.

ستاد راهبری فناوری‌های هوشمند حوزه‌های علمیه با عنایت مدیر محترم حوزه های علمیه، آیت‌الله اعرافی با هدف نقش‌آفرینی و مدیریت فعال حوزه‌های علمیه در رویدادها و تحولات علمی، فرهنگی و اجتماعی مرتبط با فناوری‌های هوشمند در عرصه‌های ملی و بین‌المللی و فرهنگ‌سازی و گفتمان‌سازی مؤثر و هوشمندانه در زمینه این فناوری‌ها با بهره‌گیری از ابزارهای به‌روز و کارآمد و نیز اهمیت راهبردی مدیریت تولید، توسعه و ترویج فناوری‌های هوشمند در نظام اسلامی، از طریق حمایت از تأمین محصولات فناورانه دینی به همت نخبگان حوزه‌های علمیه با بهره‌گیری هوشمندانه از تجربیات و دانش روز، تاسیس گردیده است.

فعالیت‌های ستاد راهبری فناوری‌های هوشمند حوزه‌های علمیه به چهار حوزه راهبردی، گفتمان‌سازی، علمی و فنی تعلق می گیرد.

  1. درحوزه راهبردی به دنبال ایجاد بسترهای ارتباطی و گسترش همکاری های مشترک با حاکمیت در جهت تبیین ضرورت و اهمیت موضوع و فراهم کردن مقدمات لازم برای تخصیص اعتبارات در جهت گسترش فعالیت های علمی، فنی و تحقیقاتی در حوزه فناوری های هوشمند هستیم؛
  2. در حوزه گفتمان سازی لازم است که در ساختار حوزه ضرورت و جایگاه این مبحث تبیین شود و نقش آفرینی و مدیریت فعال حوزه علمیه در رویدادها و تحولات علمی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی مرتبط با فناوری‌های هوشمند به طور جامع شکل گیرد؛
  3. در حوزه علمی اقدامات ستاد در جهت ایجاد بسترهای لازم برای تولید نیروی انسانی متخصص در حوزه فناوی‌های هوشمند و علوم اسلامی و همچنین گسترش فعالیت های علمی، افزایش دروس خارج تخصصی در حوزه موضوعات مرتبط با فناوری‌های هوشمند، ایجاد بانکهای اطلاعات و تسهیل دسترسی به اطلاعات موجود در حوزه فناوری های هوشمند و علوم اسلامی و تقویت وارتقاء روحیه پاسخگویی و مطالبه‌گری طلاب، علما و فرهیختگان در برابر معضلات و مسائل کلان حوزه، جامعه، نظام و بین‌الملل در زمینه فناوری‌های هوشمند می باشد؛
  4. در حوزه فنی ستاد به دنبال شناسایی و ایجاد ارتباط موثر با مجموعه های فعال فناورانه در حوزه تولید علوم اسلامی و پیگیری مستمر در جهت حل مشکلات، معضلات و موانع پیشرو مجموعه های مذکور و ایجاد شبکه نخبگانی در حوزه فنی ، فرهنگ‌سازی و گفتمان‌سازی موثر و هوشمندانه در زمینه فناوری‌های هوشمند با بهره‌گیری از ابزارهای به روز و کارآمد و بهره‌گیری از فناوری‌های هوشمند در خدمت مبانی ارزشی و زنجیره تمدن اسلامی و تحقق و تحکیم پایگاه حکومت اسلامی است.

برای اطلاعات بیشتر از محصولات روی لینک کلیک کنید

موصوع سخنرانی :

معرفی محصولات:

معرفی چالش ها :

بررسی فقهی حقوقی، فلسفی و اخلاقی هوش مصنوعی
مطالعات و پیامدهای فرهنگی و اجتماعی هوش مصنوعی
مطالعات سایبرنتیکی و هوش مصنوعی
آینده‌پژوهی هوش مصنوعی؛ تحلیل فرصت‌ها و تهدیدها
حکمرانی و سیاست‌گذاری هوش مصنوعی
هوش مصنوعی؛ علوم انسانی و اسلامی دیجیتال
ظرفیت شناسی هوش مصنوعی در کارکردها، فرآیندها و علوم اسلامی
زیرساخت‌ها و محصولات هوش مصنوعی و علوم اسلامی
مرزهای دانشی هوش مصنوعی، فرهنگ و علوم اسلامی

 

ثبت نام جهت حضور در جلسه سخنرانی

جهت شرکت در این سخنرانی ، خواهشمندیم ابتدا از طریق دکمه  “ورود و عضویت” زیر وارد شوید و سپس نسبت به تکمیل فرمی که بعد از وارد شدن شما در همین بخش ظاهر خواهد شد. اقدام نمایید.

اخبار رویداد

ثبت نام شما با موفقیت انجام شد.